Marc van Gestel
1968-2023

Op 24 oktober 2023 overleed ons oud-lid Marc van Gestel. Marc was Hebbes-lid van het eerste uur én de naamgever van de vereniging. Zelf schreef hij hierover:

‘Ik blijf het prachtig vinden dat de club nog steeds bestaat, met inmiddels al een paar keer
hele “generaties” nieuwe leden. (..) En ook leuk dat het de naam heeft die ik ooit bedacht,
op weg naar huis van een vergadering waar we heel democratisch geen naam konden
verzinnen. En toen ik mijn verzinsel doorgaf aan Alard (Joosten, toenmalig voorzitter, red.)
heeft hij heel democratisch besloten dat dat de nieuwe naam van onze club werd.’

Marc ging in 1986 geschiedenis studeren in Utrecht. Hij korfbalde bij Midlandia in Bunnik en meldde zich in de loop van zijn eerste jaar bij het trainingsuur van het studentenkorfbal. Hij werd lid van de vereniging, toen nog USKV geheten. Eén van de eerste toernooien waar hij aan meedeed was: Londen, in de zomer van 1987. Met een kleine afvaardiging vanuit Utrecht reisde Marc af, met Johan Boer, Gerti Rijpma en wijlen Theo Cramer.

Toen in 1987 een team van studenten bij HKC startte met competitie spelen, maakte Marc de overstap van Midlandia. En toen Hebbes na 2 jaar zelfstandig aan de competitie ging deelnemen, was Marc daar natuurlijk ook bij.

Hij maakte diverse keren deel uit van de Introductiecommissie van Hebbes (HIK) en hij schreef menig stukje voor het Hebbes-blaadje. Samen met Marc Alferink vulde hij o.a. de rubriek M&M. Zijn droge humor was toen al befaamd. Later zou Marc daarmee furore maken als standup comedian.

Marc maakte ook deel uit van de groep Hebbes-leden die in 1990 met een busje een maand lang op Oost-Europa tour ging. De benaming van deze bus (Hebbus) was natuurlijk van Marc afkomstig.

Er waren in die jaren weinig trainingen, wedstrijden, toernooien en feestjes die Marc oversloeg.

Ook na zijn studie hield hij contact met veel oud-Hebberts. Hij hield er goede vrienden aan over en hij bezocht de reünies van Hebbes, ook die van 2022. Oud-Hebbes leden bezochten op hun beurt de cabaret optredens van Marc. In mei 2023 was er nog een grote afvaardiging van oud-Hebberts bij zijn optreden in de Kargadoor in Utrecht.

Marc postte vaak berichtjes in de app-groep van oud-Hebberts. Hij kende zoveel verschillende generaties Hebbes-leden. Het voelt nu alsof de spil uit deze groep is verdwenen. Marc van Gestel was verbonden met Hebbes. En Hebbes zal altijd verbonden blijven met Marc van Gestel.

Geschreven door: Monique Riemens, secretaris/voorzitter 1987-1990

Categorieën: Geen categorie