Voorbeschouwing Hebbes 1 – Débaldérin 1

Dachten we daar bijna onze eerste thuiszaterdag van dit buitenseizoen tegemoet te gaan, wordt de wedstrijd van Hebbes 2 verplaatst. Maar wees niet getreurd, vanwege de verlenging van de ALV die zaterdagmiddag zal plaatsvinden is er gelukkig een goede reden voor iedere Hebbert om zich de hele zaterdag op de Uithof te bevinden. Drie fantastische wedstrijden en een grote vergadering! Daar komt nog boven op dat er een ruime 20 graden en lichte bewolking wordt voorspeld. Perfect speel- én aanmoedig weer dus!

De afgelopen twee weken heeft de selectie hard getraind, en is er al flink toegeleefd naar komende zaterdag. Er staat namelijk een studentenderby op het programma voor Hebbes 1, en wel tegen de studenten uit Wageningen: Débaldérin 1. Vanwege Anne-Wil haar verloren verstandskiezen en Arnolds jarige opa zal Hebbes 1 de hulp van het niet spelende tweede team zeker nodig gaan hebben. Daar bovenop komt nog dat verscheidene tripjes naar vakantiebestemmingen er voor hebben gezorgd dat Hebbes 1 de afgelopen weken telkens niet helemaal compleet is geweest. Echter, de laatste weken is er juist een stijgende lijn in de prestaties van het team te zien. Kan er misschien stiekem geconcludeerd worden dat die rustmomenten ergens in een ver oord op een ligbedje de speler en coach in kwestie goed moeten hebben gedaan?

Even terug komende op die stijgende lijn. Ingezet door de winst in de laatst gespeelde wedstrijd van Hebbes 1 tegen SGV 1. Deze werd met overtuiging gewonnen met 16-10. Ondanks de drie verliezen die daarvoor werden geleden maakt Hebbes 1 nog steeds kans op de eerste plek in de poule, en de tweede plek is al helemaal niet ondenkbaar. Er moet simpelweg gewonnen worden. En dat deed Hebbes 1 al tijdens de uitwedstrijd eerder dit buitenseizoen tegen Débaldérin. Met 25-16. Leuk detail is dat deze wedstrijd is uitgespeeld met 7 spelers aan de kant van Hebbes, wat bewijst wat voor vechtlust dit team in zich heeft. Wat betreft studentenderby’s lijkt Hebbes 1 ook wel snor te zitten. Haar laatste studentenderby speelde in de zaal. Een uitwedstrijd tegen SKV Amsterdam, waar de Hebberts naar huis gingen met 2 punten dankzij een 20-10 winst. De cijfers lijken dus in het voordeel van Hebbes 1. Toch zullen de spelers ook deze wedstrijd weer serieus aanpakken, om iedere wedstrijd opnieuw te bewijzen wat ze waard zijn!

Kort samengevat; komende zaterdag mag Hebbes 1 bewijzen dat zij de vierde klasse aan kunnen en de derde klasse waard zijn. Er is maar één manier om dat te bewijzen, en dat is door te winnen. En hoe win je? Door meer te scoren dan je tegenstander. Dus die bal er in! Of de bal der in? Dèbaldèrin..? Mmm.. Het blijft moeilijk die klemtonen.