Komende zaterdag, de enige juni competitie dag, is de laatste parel in een schitterende reeks. Waar vorige week de zon op de uitlocaties brandde, smeren we deze zaterdag de gebronsde gezichten wit met factor 30 op ons eigen olymposveld. De nieuwe ETOS familiefles van Roland nadert nu al het einde.

Deze speelweek valt het slotakkoord. Maar de poules zijn al veelal in de eindplooi gevallen.

  • Alleen Hebbes Midweek strijd nog volop mee voor de eerste plaats.
  • Hebbes 4 moet een puntje pakken op Koveni van de 4e plaats te houden.
  • Hebbes 3 kan op de laatste dag haar puntentotaal nog verdubbelen.
  • Hebbes 2 kan in onderling duel met Telstar zich van de achtste plaats omhoog spelen.
  • En Hebbes 1. Ja, Hebbes 1.

Met een gedeelde eerste plaats leek het buitenseizoen een buitenkansje voor promotie. Helaas heeft Hebbes 1 na het zaalseizoen de eerste buitenmaanden slecht verteerd. Was het de wind? Waren het de blessures? Speelden ze door met zaalschoenen op de grasvelden? Hoe dan ook, iets ging mis. KCD bleek het hol van de leeuw en scoren was te moeilijk om punten te pakken in Doorn. Met het omgooien van de vakken tegen Hemur Enge (gedeeld koploper destijds) leek de eerste helft iets moois te gebeuren. Helaas werd een voorsprong van vijf doelpunten weggeven. Daarna kwam KIOS langs in Utrecht, dit keer speelde Hebbes 1 de volle 70 minuten naar behoren, maar KIOS was iets beter die dag. Deze drie nederlagen deden het kampioenschap onfortuinlijk de das om.

Wonderbaarlijk kan Hebbes 1 sindsdien niets meer fout doen. Zonder de druk om de hoofdprijs te pakken werd er overtuigend gestreden voor een derde plaats tegen middenmoters SGV en SDO, en ook tegen concullega’s uit Wageningen werden de punten binnengesleept. Drie keer volle winst. Hierdoor is de positie opeens een gedeelde tweede plaats, met één puntje achter op de koploper. Zonder what ifs in de mond te willen leggen, geeft komende zaterdag opeens de laatste strohalm. Een vederlichte houvast om de hele zomer de kampioenstrui te dragen.

De tegenstander is Groen-Zwart. Zij zullen of een overnachting boeken in Utrecht van vrijdag op zaterdag, of een urenlange rit achter de kiezen hebben voor het eerst fluitsignaal. En met de korfballoze zomer voor de boeg, zal Hebbes 1 zeker klaarstaan om nog eenmaal alles te geven. Om het einde van haar latijn op het kunstgras te leggen en moegestreden een overwinningsdrankje aan de lippen te zetten!

Wil je dit spektakelstuk bijwonen? Dat kan! Kom dan tussen 12 en 7 naar Olympos en neem je Hebbes zonnebril mee! Kijk je liever naar potentiële kampioenen? Sla dan lekker je training over en kom vanavond kijken bij de Midweek in Harderwijk om 20:15!

Door: Arnold