Zaterdag mag Hebbes 5 om vijf uur aantreden voor de wedstrijd tegen HKC 7. Hoewel de locatie voor sommige spelers dichter bij huis is dan het thuishonk, spreken we hier toch van een "uitwedstrijd". En niet alleen de nabijheid zal het thuis-gevoel in de hand werken: de vertrouwdheid van het veld door de woensdagtrainingen brengt ook het risico met zich mee dat we de verkeerde kleedkamer binnenlopen. Tot slot zullen we bekende gezichten zich tegen ons zien opstellen. We zullen in ieder geval oud-Hebbert Felix treffen, en bij het doorlopen van de lijst met gastspelers in de KNKV-app vinden we ook vele Hebbes veteranen terug.

HKC 7 heeft op dit moment de koppositie stevig in handen: met 4 punten uit 2 wedstrijden is het vooralsnog de enige ploeg zonder puntverlies. Er ligt dus een flinke uitdaging voor ons, momenteel bivakkerend op de zesde plaats in de poule, om de punten te pakken. Aangezien oud-Hebbes-team HKC 6 om 14:00 ook een thuiswedstrijd speelt, is de dreiging van sterke wisselspelers (dan wel toeschouwers) reëel. We zijn gewaarschuwd.

Maar bij Hebbes 5 hebben we alle reden om erin te geloven. Afgelopen wedstrijd is een stijgende lijn ingezet, waarbij het aantal doelpunten verviervoudigd werd, en het (toch al geringe) aantal tegendoelpunten vrijwel gehalveerd. Het mocht nog geen overwinning opleveren, maar als we deze lijn doorzetten is dat een kwestie van tijd. Daarnaast kunnen wij ons verzekerd weten van de steun van coach Bente langs de lijn.

Over de verdere opstelling en strategie zullen we hier maar geen uitspraken doen, aangezien de kans op spionage door onze concurrenten buitengewoon groot is. We kunnen wel melden dat een van onze basisspelers de wedstrijd helaas moet missen, maar dat de vervanging gelukkig goed geregeld is.
Laten we afsluiten met een oproep aan alle (oud-)Hebberts: heb je nog niks te doen op je zaterdag namiddag? Kom naar HKC en schreeuw ons naar de overwinning!