Aangekomen bij de vijfde wedstrijd kan Hebbes 1 zich nog steeds ongeslagen koploper noemen! Ondanks dat de vorige wedstrijd toch enig chagrijn opwekte bij het team, werd er woensdag bij de nabespreking geconcludeerd dat er toch eigenlijk ook wel veel dingen goed gaan. Laat ik deze voorbeschouwing dan gebruiken om die dingen, en daarmee mijn teamgenootjes, even uit te lichten!

Laat ik beginnen met het aanvalsvak. Hierin staat Captain Toko Tomie, hij kan zich de ‘last man standing’ noemen van Hebbes 1: deze bikkel heeft nog geen wedstrijd gemist. Sterker nog: hij heeft bijna iedere zaterdag ook nog minuten bij Hebbes 2 gemaakt. Daarnaast stelt Captain Toko Tomie al zijn vakgenootjes in staat doelpunten te maken door precies op het juiste moment de aangeef in te snijden, maar ook de verdediging van Captain Toko Tomie staat als een huis. 

Naast Captain Toko Tomie stond tot voor kort Rob, maar helaas heeft Rob afscheid moeten nemen van de selectie in verband met studiezaken. Gelukkig heeft Rob sinds zijn afscheid nog geen wedstrijd gemist en mogen we ook zaterdag genieten van Rob zijn schotje. Achter of voor de korf, de bal hoog of laag, met of zonder druk, cruciaal moment of niet: Rob zal het allemaal een worst wezen, hij schiet ze er wel in. Rob’s antwoord op dit compliment? ‘I know, I know, I know.’

Als laatste staat in mijn vak Linda, ook wel het kanon van Hebbes genoemd. Ook al is kanon moeilijk te rijmen met diva, Linda combineert het met het grootste gemak. Menig tegenstander vreest dan ook de omdraaiballetjes van dit schotkanon, die met een 99% kans in de korf vallen. Extra vernederend voor de tegenstander is dat datzelfde schotkanon vervolgens dansend en zingend het vak door gaat: ‘Lekker met de meiden, lekker met de meiden, meiden, meiden.’ 

Een nieuwe aanwinst voor Hebbes 1 is Ruben, die op de plek van Rob komt te spelen. Helaas heeft Ruben de afgelopen paar weken zo hard zijn best gedaan, dat zijn knie weigert mee te werken. Maar met de toevoeging van Ruben aan dit vak zullen de mannelijke tegenstanders zekerste weten uitgeschakeld worden: Ruben heeft de afgelopen invalbeurten in Hebbes 1 al laten zien dat hij geen schot toelaat! Bovendien knalt Ruben er ook met enig gemak een schotje in. 

Over naar het verdedigingsvak, waar zaterdag enige wisselingen zijn. Om te beginnen staat hier Anne-Wil, ook wel Annie, ook wel de ruggengraat van dit vak. Probeer Anne-Wil maar niet te blokken, want ofwel je gaat door je enkel, ofwel je wordt voorbij gelopen. Bovendien is het voor de gemiddelde dame niet mogelijk om Anne-Wil te blokken, want probeer maar eens bij die bal te komen! Laat je Anne-Wil dan maar schieten? He shit zeg, doelpunt tegen :). 

Naast Anne-Wil staat normaal gesproken Kelly, ook wel Durakelly. Niet alleen is Kelly sneller dan het licht, ze houdt dat harde lopen ook nog eens lang vol! Zo wist Kelly het afgelopen zaterdag te presteren om in de allerlaatste seconde een doorloopbal erin te knallen. Naast heel hard lopen, kan Kelly ook heel goed plakken. Geen puntdame die Kelly te goed is! Het geheim van Kelly? Kipnuggets op de zondagochtend. 

De titel van doelpuntenmachine in dit vak mag wel met recht naar Jerre, die in ieder geval al een keer het topscoordersatje heeft moeten drinken. De favoriete afstand van deze zuivere schutter is eigenlijk binnen de meter rond de korf, maar om zijn tegenstander te plagen wil hij ook weleens van afstand scoren. Komt Jerre niet tot scoren? Dan gooit hij de befaamde ‘crosspass’ naar zijn mede-spelers. 

De andere heer in dit vak is mister aircontrol Roland. Ik weet niet of jullie Roland ooit een doorloopbal hebben zien nemen, maar het liefst hangt Roland hierbij zo lang mogelijk in de lucht. Dan is de vraag: is lopen in de lucht ook lopen?! Wij vinden in ieder geval van niet J. Helaas is Roland geblesseerd en zal hij in ieder geval komende zaterdag niet spelen.. We zullen je missen Ro! 

Gezien de kwakkeltjes van Hebbes 1, zullen we zaterdag versterkt worden door Atse en Lieke. Atse kennen we allemaal: “Oh ja, die jongen die er in de selectieperiode altijd maar een wedstrijd is en dan zeven keer scoort.” Atse houdt van efficientie en van scoren, dat is nou net wat we kunnen gebruiken zaterdag! En last but not least, Lieke. Lieke heeft praktisch iedere wedstrijd bij Hebbes 1 gespeeld / gestart. Iedereen herinnert zich nog de zes doelpunten in een helft tegen Koveni, maar bovenal het fanatisme en de snelheid waarmee Lieke het iedere tegenstander moeilijk maakt <3. 

Naast de spelers mogen we natuurlijk onze coach(es) niet vergeten! Iedere maandag en woensdag staan Sven en Michiel vol enthousiasme op het veld om ons beter te maken en scherper te laten schieten. Op zaterdag is het fanatisme vertienvoudigd en schreeuwt Sven ons altijd naar de overwinning! En dan denk je dat het bij deze drie dagen blijft, maar zowel Sven als Michiel spenderen hiernaast ook nog tijd aan het analyseren van Korfbal League wedstrijden. Uit de hand gelopen hobby…? Wij zijn er in ieder geval erg blij mee :) 

Dit stuk is veel te lang geworden, maar maakt hopelijk wel duidelijk dat we zaterdag voor een knaller van een wedstrijd gaan zorgen! Kom je ook?