De aftrap van de thuiszaterdag van deze week ligt in handen van het Vijfde. Zij gaan de revanche aan tegen koploper KCD uit Doorn. Na een wat moeilijke start van het zaalseizoen is er in de tweede helft een verbetering te zien in het spel van 5. Met de toevoeging van Eric worden er prachtige kansen gecreëerd die ook daadwerkelijk tot doelpunten leiden! Zal het Vijfde deze lijn morgen ook door kunnen gaan zetten? Een ding is zeker, het zal geen makkelijke wedstrijd worden.

KCD is nog altijd ongeslagen en staat 7 punten voor op de tweede plekken in de poule. En dat terwijl het Vijfde er alles aan moet doen om hun plekje in het midden van de poule te behouden. De vorige wedstrijd tegen KCD werd dan ook ingestoken met het motto zo min mogelijk tegendoelpunten. Dat heeft 5 goed vol kunnen houden! Na toch een hele poos gelijk op te gaan, sloten ze de wedstrijd af met 15-8, best een puike prestatie! Zeker wanneer je kijkt naar de andere uitslagen van KCD (iets met 20 en 30 tegen zoveel winnen…). Het gegeven van een sterke verdediging en steeds meer doelpunten uit de aanval zou ervoor kunnen gaan zorgen dat deze vooraf niet zo’n spannende wedstrijd, toch nog spannend zou kunnen gaan worden…

Aan de opstelling zal het in ieder geval niet liggen, de keuze van de coaches om Roy en Erik te wisselen in de vakken bleek afgelopen week een vruchtbare. Morgen zien we dan ook in de aanval Jelmer, Roy, Rinske en Vera uit de startblokken schieten, waarbij in de tweede helft Annemieke het team komt versterken. Aan de kant van het veld is de zware taak aan Jan-Willem, Eric, Anna en Malou om het zo goed mogelijk dicht te houden, waarbij zij in de tweede helft zullen worden voorzien van de frisse energie van Anouk. Ik zou zeggen komt allen kijken voor hopelijk een goed begin van deze thuiszaterdag en wie weet gaat het Vijfde verrassen!