Wie zijn wij?

USKV Hebbes is dé studentenkorfbalvereniging van Utrecht. De vereniging is in 1986 opgericht en de naam ‘Hebbes’ is een afkorting van Haal Een Bal Beweeg En Schiet.

Korfbal en Lidmaatschap

Op dit moment heeft Hebbes drie competitieteams, waarvan twee in het weekend wedstrijden spelen en één doordeweeks: het midweekteam. Daarnaast heeft Hebbes een grote groep trainingsleden. Zij spelen geen wedstrijden bij Hebbes, maar sommige trainingsleden spelen nog wel wedstrijden bij hun thuisvereniging. Je kunt zelfs in het weekend wedstrijden spelen bij je thuisvereniging én doordeweeks bij Hebbes in het midweekteam. Naast competitieleden en trainingsleden, heeft Hebbes ook toernooileden. Zij spelen geen wedstrijden bij Hebbes en trainen ook niet, maar mogen wel naar alle borrels, activiteiten en toernooien komen. Meer over de verschillende soorten lidmaatschappen en mogelijkheden vind je hier.

Gezelligheid

Hebbes wordt volledig draaiende gehouden door studenten. Er is een bestuur dat bestaat uit vijf leden en er zijn in totaal twaalf verschillende commissies. Deze commissies maken bijvoorbeeld het clubblad, werven sponsoren, en organiseren activiteiten. Zo is er bij Hebbes naast een maandelijkse borrel iedere maand een activiteit. Dit kan van alles zijn: van bowlen tot kerstdiner en van filmavond tot een weekendje weg. Daarnaast is er ongeveer één keer per maand een studentenkorfbaltoernooi. Er zijn in Nederland elf studentenkorfbalverenigingen en zij organiseren allemaal één keer per jaar een toernooi voor alle studentenkorfballers. Op zaterdagavond is er dan een themafeest en op zondag wordt er gekorfbald. Zo organiseert Hebbes ieder jaar in februari de Domcup.

Interesse?

Dit was Hebbes in een notendop! Heb je interesse om lid te worden bij Hebbes, wil je een keer meetrainen of wil je meer weten over de vereniging? Stuur dan een mailtje naar lidworden@uskvhebbes.nl. We maken je graag enthousiast!