De Sportraad is op zoek naar commissieleden! De Sportraad is het overkoepelende orgaan voor de studentensporters in Utrecht. Als je een commissie doet bij de Sportraad overleg je met personen uit verschillende verenigingen en verschillende sporten! Op dit moment is de Sportraad op zoek naar leden voor de AcCie, de PromoCie en de WKZ Vrijwilligers. 

Accie: 
De Accie is een commissie die gedurende het jaar verschillende activiteiten zal organiseren in overleg met het Sportraadbestuur. De activiteiten die deze commissie zal organiseren zijn: nieuwjaarsactiviteit, WKZ-activiteit en het Sneakergala aan het einde van het collegejaar. In deze commissie kun je dus uiteenlopende activiteiten organiseren met mensen uit verschillende studentensportverenigingen. 

WKZ Vrijwilligers: 
Dit jaar zullen we voor het eerst met een groep studenten gaan sporten met zieke kinderen van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Dit zal ongeveer 3 keer per jaar een middag in beslag nemen waarbij we maximaal 1,5 uur met de kinderen kunnen ‘sporten’. Hiervoor willen we de WKZ Vrijwilligers oprichten. Je kan je vast voorstellen dat het niet zo simpel zal zijn als even een middagje langs gaan en sporten. Omdat er wat haken en ogen zitten aan het sporten, zal er overleg moeten zijn over wat de mogelijkheden voor die middag zijn met medewerkers van het WKZ Sportief. Deze werkgroep zal niet veel van je tijd in beslag nemen, maar is wel een super leerzame ervaring en karma punten gegarandeerd! 

PromoCie: 
De PromoCie zal dit jaar het promotiemateriaal verzorgen van de Sportraad, evenementen van de Sportraad maar ook voor Team Utrecht. Deze commissie zal dit jaar voor het eerst bestaan, dus creatieve input hiervoor is welkom! Dus niet enkel creatieve ontwerpen gedurende het jaar maar ook goede ideeën voor de promotievormen worden gewaardeerd. 

BataCie: 
De Batavierenrace, wie kent dit evenement nou niet? De estafetteloop van Nijmegen naar Enschede, gevolgd door de grootste studentenfeesten van Europa. Ook dit jaar zal Team Utrecht meedoen met de universiteitscompetitie en hier gaan voor een topprestatie! Dit betekent wel dat er gezocht moet worden naar lopers, busjes en een fiets. Daarnaast moet er nog een loopschema gemaakt worden en kunnen we vooral tijdens het evenement zelf, 28 – 30 april de nodige hulp gebruiken. 

UitCie: 
Tijdens de UIT zijn er twee belangrijke momenten voor de Sportraad: de sportmarkt en het sportfeest. De sportmarkt vindt ieder jaar op Olympos plaats waarbij alle (studenten)sportverenigingen nieuwe leden kunnen werven en hun sport kunnen uitdragen. Die avond vindt het sportfeest plaats waarbij alle UIT-lopers een feestje kunnen bouwen met leden van sportverenigingen. Daarnaast zal de Sportraad een faciliterende rol spelen voor verenigingen bij de boot- of straatparade. Voor de organisatie van deze evenementen is de UitCie verantwoordelijk samen met de commissaris evenementen van de Sportraad. 

Lijkt het je leuk om je een jaar lang op verschillende momenten in te zetten voor de Sportraad? Stuur dan een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.