Na een teleurstellende 3e plaats in de afgelopen zaalcompetitie moest Hebbes zich opmaken voor de veldcompetitie waar nog alle kansen zijn voor het kampioenschap. Tot op heden staat Hebbes op een gedeelde eerste plaats met de Eemvogels uit Soest, maar in deze competitie lijkt iedereen van iedereen te kunnen winnen, dus iedere wedstrijd is belangrijk.

De eerste wedstrijd van de tweede helft van het veldseizoen was tegen ESDO uit Kockengen. De uitwedstrijd was voor Hebbes een van highs en lows, de eerste helft was niet om aan te zien, maar de tweede helft wist Hebbes zich goed te herpakken en de winst naar zich toe te trekken. Een geduchte tegenstander dus, voor onze eerste wedstrijd terug op het kunstgras van Olympos.

ESDO kwam ontzettend sterk uit de startblokken en zette het eerste verdedigingsvak van Hebbes goed onder druk. Aan de overkant werden door Hebbes een veelheid aan kansen gecreƫerd, maar afronden ho maar. Waar ESDO gretig was op de afvallende rebounds liet Hebbes het allemaal maar een beetje gebeuren. Een oninspirerende eerste helft leidde tot een 4-3 op het scorebord.

De boodschap in de rust was duidelijk, er moest een stapje bij op alle vlakken en de frustraties omtrent de scheidsrechter moesten losgelaten worden.

De tweede helft ging Hebbes een stuk beter aanvallen, maar door de vele overtredingen rondom de korf kon ESDO onder andere via dode spelmomenten goed bijblijven. Het lukte maar niet om het gat groter te maken dan 2 punten en de wedstrijd bleef spannend tot aan het einde.

Deze wedstrijd bewijst maar weer dat we in deze competitie niets voor niets krijgen en dat voor ieder punt gestreden zal moeten worden. Op naar de volgende wedstrijd in Andijk, de vorige wedstrijd werd met 15-4 gewonnen, maar Andijk heeft in de zaalcompetitie en afgelopen weekend op het veld wel laten zien dat de ploeg gegroeid is sindsdien en zich niet zomaar gewonnen zal geven!

Fun fact over deze zaterdag, voor het eerst sinds lange tijd wisten alle 4 de zaterdagteams van Hebbes een overwinning binnen te slepen op een thuisdag!